Varga Bea2007-ben a Magyar Táncművészeti Főiskolán klasszikus balett- és moderntánc pedagógus diplomát szereztem. 2008-ban a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kar egészségtan tanár szakán végeztem. Majd 2017-ben a Magyar Táncművészeti Egyetem kiegészítő képzésén kitüntetéssel szereztem Ma szintű moderntánc pedagógus oklevelet.
Az elmúlt tizenegy évben lehetőségem nyílt a táncpedagógus szakma összes spektrumát megismerni és minden oldalról tapasztalatot szerezni. Munkámat egyrészt a korosztályi sokszínűség jellemzi, másrészt sokrétű, hisz jelenleg is tanítok az amatőr és a professzionális táncművészképzésben egyaránt. Ez a változatosság egyben kihívást is jelent. Ugyanis rendelkezni kell a korosztálynak megfelelő beható, holisztikus és fejlett pedagógiai, valamint szakmódszertani tudással és repertoárral. Munkám során a magas fokú technikai képzés mellett a teljes személyiség fejlesztésére törekszem.
Az évek során felhalmozott gyakorlati tudást és tapasztalatot mára sikerült elmélyülten átgondolni, összegyűjteni és átszűrve magamon egyfajta kumulatív rendszerben összegezni. Célom pedagógiai munkámat a 21. század elvárásainak megfelelő felkészültséggel elhivatottan végezni.

Óra: Modern tánc