Dancathletic

Mi az a Dancathletic?
– Egy speciális stílusú, kortárstánc és akrobatika alapokra épülő mozgásóra. Jellemzően az egész test mozog, helyet változtat, minden izom, ízület intenzív igénybevételnek van kitéve. Dinamikus, lendületes mozdulatok és akrobatikus elemek gördülékeny láncolata, sima, érzékeny átkötésekkel.


Mi történik az órán?
– Saját, meglévő képességeink feltérképezése és a gyakorlás céljainak kijelölése után fizikális és mentális fejlesztés következik. Erősítés, mobilizáció, koordináció. Nagy hangsúlyt fektetünk a megfelelő tudatállapotok elérésére. Figyelem, koncentráció, meditáció. Ezek után a mozgásminőség és a stílus kerül előtérbe. Kombinációk, koreográfiák, improvizáció.

Hogyan történik mindez?
– Reguláris, ismétléses gyakorlatokkal kezdünk, melyek izoláltan fejlesztik mozdulatainkat, majd irreguláris, improvizáción alapuló feladatokkal folytatjuk, integráltan, komplex mozgáskörnyezetben. Speciális képességeinket, koreográfiák és mozdulatkombinációk útján fejlesztjük, melyek egyaránt tartalmaznak laza, könnyed részeket és kihívást jelentő, komplex figurákat.

Kinek ajánlom a foglalkozásokat?
– Középhaladó és haladó amatőröknek, profi táncosoknak és akrobatáknak, illetve olyan elhivatott kezdőknek, akik képesek nagy energiákat megmozgatni a felzárkózás érdekében.

Mit hozz magaddal?
– A legfontosabb a kényelmes, laza tréningnadrág, lehetőleg hosszú szárú. Felülre kényelmes, de inkább testhez álló pólót javaslok (sokat leszünk fejjel lefelé, időnként zavaró vagy akár veszélyes, ha a nyakunkba vagy arcunkba csúszik minden). Az órán mezítláb, zokni nélkül érdemes részt venni. Ékszerek és smink viselete nem javasolt.

Oktató: Csuzi Márton

Időpont: Szerda 20:00-21:30